Představíme vám témata výzkumu jednotlivých
institucí a jejich výsledky, které pomáhají nám
všem. Uvidíte, čím je resortní výzkum prospěšný
nejen České republice, ale i celé EU. Dozvíte se,
že resortní výzkum dosahuje mezinárodní úrovně
a vyplatí se ho podporovat.
Představena bude činnost řady resortních výzkumných institucí a výsledky jejich výzkumu. Celou řadu výzkumných témat řeší tyto instituce na špičkové úrovni v mezinárodním srovnání, přijďte se přesvědčit!
Vybraná témata:
Měření a vyhodnocení pracovní atmosféry v pro-vozech nanotechnologického průmyslu
Prevence rizik a školení BOZP prostřednictvím virtuální reality
Využití a ochrana povrchové I podzemní vody v rámci povodí na zemědělské půdě
Revitalizace odvodňovacích systémů a závlaho-vých soustav a jejich adaptace na měnící se pod-mínky klimatu a hospodaření
Dopady inflace, energetické krize či migrace
Strategie Národního antibiotického programu na období 2024–2030
Úspěšná adaptace zemědělství na teplejší a ex-trémnější klima: klíčem úspěchu budou rozsáhlé sbírky genetických zdrojů a jedinečné polní ex-perimenty
Implementace dálkového průzkumu Země v ar-cheologii jako specifické nedestruktivní metody mapování stop po našich předcích v krajině
Strategická komunikace, odolnost a bezpečnost, studie realizované pro potřeby NATO
Centra excelence v oblasti strategické komunikace a po-rovnávající slabiny členských států NATO
Hodnocení „zamoření populace“ drogami, Co-videm (či jinými infekčními nemocemi) pomocí odpadních vod namísto drahého celoplošného testování
Dopad klimatické změny na vodní hospodářství: Budou naše děti mít co pít? Bude voda pro prů-mysl a zemědělství? Uchladíme jaderné elektrár-ny? Poteče nám v řekách čistá voda nebo jen to co vypustí čistírny odpadních vod?
TRANSGREEN: Výzkum fragmentace krajiny a biodiversity, hodnocení vlivu liniové dopravní infrastruktury na životní prostředí
Autonomní systémy řízení a hloubková analýza dopravní nehod
Vývoj nových postupů a metod ne/destruktiv-ních diagnostik dopravních staveb
Vývoj technologií, analytických metod, při zpra-cování potravin od začátku výroby až po jejich konečnou přípravu